13 Aralık 2014 Cumartesi

Şehir Gözlemcisi sergisine doğru..

Sergimizi 22 Aralık Pzt. günü kuracağız. 13:30'da stüdyoda olunuz.
Sergi formatımıza ait parametreler bu çizimde:


2 yorum:

  1. Çizimlerin ve vaziyet planının 25 cmlik kısıma sığması mümkün değil, zira a3 veya 50-70lik kağıtlara çizdik çoğumuz. Yeniden çizmemiz mi gerekiyor veya fotoğraflarını koymak mı vs.?

    YanıtlaSil
  2. merhabalar, bu formatı kendi malzemenizin gereklerine göre kısmen (ama abartmadan) revize edebilirsiniz. ama, mesela, bir çizimin çerçevesi içinde fazla bilgi içermeyen kısımlar varsa daha ziyade,

    1. çizimlerin "kadrajı" ilgisiz ve fazla bilgi içermeyen kısımlar dışarıda bırakılarak güncellenebilir (zira a3 ve 50*70 kutsal ebatlar değil, ne kadar alan gerekiyorsa o kadar kullanın, sergi alanımızın her santimi değerli).
    2. hala sığmıyorsa çizgi ölçek konarak çizimler küçültülebilir (fotoğraf iyi bir fikir değil ama 300 dpi ile taratıp küçültmek mümkün olabilir) ya da sadece çizimin daha sade altlığı küçültüldükten sonra üzerine detaylar ve kolajlanacak öğeler eklenebilir.
    3. sağdaki 25 cm'lik kolon aşağı ve aksonometriğin altında sola doğru uzatılabilir (ayrıca bazı çizimler aksonometrikte kullanılmayan alanlara doğru taşırılabilir - ama bunun iyi tasarlanması / kurgulanması lazım)
    4. vaziyet planları 1/200 maketlerle beraber okunacak şekilde aşağıya yerleştirilebilir...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı, isteklerinizi, dertlerinizi yazınız (beğeninizi de ifade edebilirsiniz).