18 Şubat 2015 Çarşamba

Henüz adı olmayan yeni İŞ devam ediyor!

Pişirildiğinde başlangıç şeklini değiştiren, bizim kontrolümüz dışında gelişip formunu alan hamur ile farklı mekansallıkları, topoğrafyaları hayal edebilmemizi sağlayan model çalışmaları yaptık. Hayal ettiğimiz mekan/ortamları çizdiğimiz yaşayan kesitlerle canlandırmaya çalıştık. Fantastik, ütopik, distopik gibi kelimelerle tanımlanabilecek, düz anlamların değil mecazların, metaforların, alternatif oluş ve biraraya gelişlerin peşinde olan bu İş, bundan sonra şöyle ilerleyecek:
1. Alternatif mekanlar/ortamlar üzerine hayaller kurmaya devam edeceğiz: Cuma gününe 1/100 kesit maket. Strüktür, malzeme, dokular önemli!
2. Bu mekan/ortamda farklı zamansallıkların/oluşların/durumların beraber (yan yana, üst üste, kesişerek..) yaşamasını istiyoruz: Cuma gününe kurguladığınız hikayeyi anlatan bir kolaj. Boyut serbest, hem el hem bilgisayar kullanılarak üretilecek!
 

19 Şubat Perşembe günü stüdyo kar tatilinde! Cuma günü 2. Küf Raporlarınız, yukarıda açıklanan istenenler, maket malzemeleri, doku ve hikaye arşivinizle bekliyoruz...
 

Bu arada hamur deneyleri ve yaşayan kesitlerden birkaç örnek:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı, isteklerinizi, dertlerinizi yazınız (beğeninizi de ifade edebilirsiniz).