4 Kasım 2014 Salı

Edirne - Enez Gezisi için Duyuru

Merhaba,
6 Kasım perşembe sabahı 07.00'de Taşkışla giriş kapısında buluşuyor ve Edirne - Enez gezimiz için yola çıkıyoruz. Nüfus cüzdanı fotokopileri ve gezi ücretlerini vermeyenler yanlarında hazır getirsin.
Yanınızda bulunması gerekenler:
Rahat ve farklı hava koşullarına uygun kıyafetler,
Rahat, kolay temizlenir, arazi ve sulak alan koşullarına uygun ayakkabı, naylon çizme... naylon eldiven...

Çalışmalarımız için de, 3400'ü Enez'e taşımayı hedefliyoruz, dolayısıyla:
Çeşitli kalemler, farklı doku, renk ve boyutlarda kağıtlar, suluboya, pastel, keçeli, vb.
Basit ama çeşitli maket malzemeleri, mukavva, tel, ip, asetat, kumaş, çubuk malzemeler, yapıştırıcı, makas, vb.
Fotoğraf makinesi

Perşembe sabahı yola çıkmadan önce yapılması gerekenler:
1. Herkesin 60 sayfalık bir gezi defteri olacak yanında. Kendiniz tasarlayabilirsiniz ya da satın alabilirsiniz. Sonuçta hedeflediğimiz her şeyiyle kendileştirdiğiniz defterler. Boyutu serbest ama çok küçük ya da çok büyük olmasın. Elinizde rahat tutup üzerinde çalışabileceğiniz boyut ve dayanımda... Farklı boyutlarda kağıtları çalışmalar sırasında katlayarak deftere eklemek de mümkün...
Yola çıkmadan önce Enez ve yakın coğrafyası hakkında bir araştırma yapmanızı ve defterinize işlemeye başlamanızı istiyoruz. Yakın çevresi (nehir, göller, deniz, sınır, vb) ile bir Enez coğrafyası haritası ve ayrıca kasaba merkezinin bir haritası defterlerinize çizilmiş olacak. Google Earth'den inceleyip size gezi sırasında rehberlik yapacak haritalamalarınızı üretebilirsiniz. Edirne şehrinin merkezini de araştırmak ve belli notlar alarak yola çıkmakta fayda var.
2. Blogta da ilanı bulunan Andy Goldsworthy'nin Rivers and Tides filmini herkesin mutlaka izlemiş olması ve sanatçı hakkında araştırma yaparak geziye gelmesi gerekiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı, isteklerinizi, dertlerinizi yazınız (beğeninizi de ifade edebilirsiniz).