2 Ekim 2014 Perşembe

Bayram arası ödevi (Anlatım Teknikleri 3)


Anlatım Teknikleri dersinin ilk ana ödevi geldi çattı (evet bundan öncekiler sadece egzersizdi). Şimdi bu ödevde biriktirdiğiniz tüm becerileri bir araya getirip derli toplu sunmanızı bekliyoruz.

Bu çalışma Simon Unwin (Analysing Architecture) okuması ile başlıyor (zorunlu kısımların, yeni baskıdaki sayfa numaraları: introduction > 9-15, Arch. as identification of place + basic elements of architecture + modifying elements > 25-56, [? >] 69-78, space and structure > 171-184, case studies: the schminke house 242-249 ve house 6 [eski baskıda yok] > 258-260). Bunları okuyup bir parça sindiriyorsunuz. Sonra bayram tatilini geçirdiğiniz mevkide "iyi mimarlık" (bu her ne ise) bulup o binayı, bağlamı içinde çalışıyorsunuz. Detaylar aşağıdaki föyde, keyifler, kolaylıklar.


3 yorum:

  1. İnternette kitabın yalnızca 97 basımını bulabildim. Sayfa numaraları ve konulara ayrılan sayfa sayıları birbirini tutmuyor. Sadece yazılan konulardan mı sorumluyuz yoksa verdiğiniz kısımlarda diğer konulardan belli bölümler dahil mi?

    YanıtlaSil
  2. 69-78 arasındaki bölüm hangi konuya dahil?

    YanıtlaSil
  3. sayfa numaraları yeni baskıya ait. eşleştirebildiğim kadarıyla bölüm isimlerini verdim. iki baskı arasında birebir bir örtüşme yok.. siz elde ne varsa okuyup anlayın da, gerisi çok önemli değil..

    YanıtlaSil

yorumlarınızı, isteklerinizi, dertlerinizi yazınız (beğeninizi de ifade edebilirsiniz).